U sklopu devetog kola Prve futsal lige Srbije, ekipa SAS-a iz Zrenjanina ostvarila je važnu pobjedu nad FON Banjicom rezultatom 6:4 u Beogradu. Međutim, umjesto da ovaj meč bude upamćen po sportskom trijumfu, on će zauvijek ostati obilježen sramotnim incidentom koji se dogodio kraj terena.

Trener pobjedničkog tima, Milivoje Batinica, poznat i kao Simo Batinica, upustio se u fizički obračun sa jednim od svojih igrača tokom pauze, tri minuta prije kraja prvog poluvremena. Prvo ga je povukao za dres, privukao sebi, a zatim ga udario po vratu i glavi. Incident se ponovio nešto kasnije, kada je Batinica ciljao lice svog igrača, ali je pogodio vrat.

Ovaj skandalozni događaj dodatno je uzburkao javnost jer je Simo Batinica poznat i kao jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Zrenjaninu. Ovo ponašanje postavlja ozbiljna pitanja o odgovornosti i disciplini u sportu, s obzirom na to da bi se ovakvi incidenti trebali strogo sankcionisati.

Dodatnu dimenziju sramote ovom slučaju daje i činjenica da je Batinica optužen za ratne zločine u vezi sa događajima u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine. Optužbe se odnose na učešće u ubistvu bošnjačkih zarobljenika. Suđenje u ovom predmetu traje već sedam godina, a izostanak epiloga dodatno doprinosi osećaju nepravde i nedostatku odgovornosti.