Mohamed Salah, neprikosnoveni adut u momčadi Liverpoola od svog dolaska iz Rome 2017. godine, stekao je status jednog od najvećih igrača u historiji engleske Premier lige.

Njegova prisutnost u napadu znatno se transformirala od vremena provedenog u Romi, gdje je već bio ključni igrač, ali bez ovakvog ubojitog napadačkog instinkta koji danas demonstrira na Anfieldu.

Uoči nedjeljnog susreta protiv Fulhama, Salah se priprema obilježiti svoj 300. nastup za “Redse” te loviti svoj impresivan 200. pogodak.

Tokom šest godina provedenih u Liverpoolu, odigrao je nevjerojatnih 324 utakmice od mogućih 354, što čini impresivnih 92% svih utakmica. Gotovo nikada nije sjedio na klupi, s tek tri propuštene utakmice, dok je šest puta odsustvovao zbog obaveza na Afričkom kupu nacija.

No, Kloppu se sada nameće nova briga jer će Salah braniti boje Egipta tokom januara na istom takmičenju. To znači da bi mogao propustiti važne susrete protiv Bournemoutha, Chelseaja i Arsenala, ovisno o napretku njegove reprezentacije. Izostanak protiv Bournemoutha možda bi bio podnošljiv, no susreti s Chelseajem i Arsenalom mogli bi ključno oblikovati utrku za naslov koju vodi Liverpool.

Klopp će morati smisliti strategiju kako nadomjestiti Salahov nedostatak i održati njihovu borbu za naslov u punom zamahu.