Na nedavno održanoj konferenciji za medije unutar Borussije Dortmund, scena je postala napeta nakon što su novinari postavili pitanja treneru Edinu Terziću o sukobu s kolegom iz stručnog štaba, Slavenom Stanićem.

Terzić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je strpljivo odgovarao na pitanja novinara, no situacija je postala delikatna kada je novinar Bilda postavio neugodno pitanje, na koje Terzić nije pružio odgovor.

Prije ovog incidenta, Bild je ekskluzivno otkrio unutarnje tenzije unutar svlačionice Dortmunda. Sportski koordinator, Slaven Stanić, otvoreno je kritizirao Terzića, izazivajući ozbiljne nesuglasice. Uprkos tomu, Terzić je imao podršku predsjednika Hans-Joachima Watzkea i savjetnika Mathiasa Sammera.

Njemački mediji su brzo došli do izjava iz kluba, uključujući i same Stanića, potvrđujući njegov odlazak iz Dortmunda.

Novinar Bilda direktno je upitao Terzića o istinitosti informacija o mogućem otkazu Staniću te ga zamolio da prokomentira incident. Međutim, Terzić nije davao izjave, prepustivši riječ glasnogovorniku kluba, Svenu Westerschulzeu.

“Na konferenciji za medije posvećenoj utakmici, bavit ćemo se samo pitanjima vezanim za igru. O svim ostalim temama, nećemo raspravljati”, istaknuo je Westerschulze.

U međuvremenu se oglasio i sam Stanić, izražavajući želje za srećom svom bivšem klubu u budućnosti te potvrđujući nesuglasice.

“Moj cilj je bio koristiti svoje vještine i znanje za dobrobit Dortmunda od prvog dana. Nakon nedavnih događaja, nisam više 100 posto uvjeren da mogu pridonijeti više. Integritet, poštovanje i povjerenje su mi važni. Želim najbolje Watzkeu, Kehlu, stručnom štabu, ekipi i BVB obitelji u budućnosti”, poručio je Stanić nakon raskida.