Predsjednik nogometnog kluba Ankaragucu, Faruk Koca, suočio se s drastičnom doživotnom zabranom bavljenja nogometom nakon što je nasrnuo na glavnog suca Halila Umuta Melera. Nevjerojatan incident odigrao se odmah po završetku napete utakmice između Ankaragucua i Rizespora, koja je kulminirala poravnanjem rezultata na 1-1 u sedmoj minuti nadoknade vremena.

U trenutku bijesa, Koca je nekontrolirano utrčao na teren, zadao udarac sucu Meleru direktno u glavu, nakon čega je Meler pao na travnjak.

Kako bi šok bio još veći, Koca nije stao samo na tome – nastavio je s nekoliko udaraca nogom. Posljedice ovog brutalnog napada odvele su suca Melera u bolnicu, iz koje je, na sreću, pušten dan kasnije.

Disciplinska komisija Turskog nogometnog saveza (TFF) donijela je odluku o ozbiljnim sankcijama: Koca je dobio doživotnu zabranu bavljenja nogometom, dok je klub Ankaragucu kažnjen igranjem pet domaćih utakmica bez prisustva gledatelja.

Osim toga, klub će morati platiti visoku novčanu kaznu od dva miliona lira, što iznosi oko 65 hiljada eura.

Ovaj skandalozan događaj nije samo mrlja na ugledu kluba Ankaragucu, već je i ozbiljan podsjetnik na važnost fer-pleja i poštovanja sportskih pravila unutar nogometne zajednice.

Reakcija Disciplinske komisije TFF-a šalje snažnu poruku da se nasilje prema sucima neće tolerirati, čime se postavlja standard za integritet i etičnost u turskom nogometu.