Crnogorski stručnjak Željko Petrović, bit će novi trener Zrinjskog, kako je ekskluzivno najavio portal “Sportske”.

Ubrzo će posao potvrditi i aktuelni bosanskohercegovački prvak, nakon što se pusti zavjesa na Premijer ligu BiH za 2023. godinu i nakon što Mario Ivanković odradi još utakmicu sa Sarajevom.

Petrović bi trebao biti dugoročno rješenje za klupu Zrinjskog, a ovaj stručnjak već boravi u našoj zemlji.

Zanimljiv susret dogodio se protekle noći, kada je legendarni golman Veleža Velibor Pudar, ugostio Željka Petrovića, kojeg od ranije poznaje.

– Iznenadni susret sa prijateljima koje dugo nisam vidio. Željko Petrović, bivši igrač Budućnosti i Dinama kod nas i mnogih drugih klubova “vani” i Vesko Stešević trener Metalurga iz Uzbekistana, trener sa kojim sam se družio u Saudijskoj Arabiji, mislim sezone 2012/2013. Predivno veče posvećeno lijepim uspomenama, poručio je Pudar uz fotografiju.

Petrović je 58-godišnji Nikšićanin koji je trenersku školu učio u Nizozemskoj. Igrao je u Budućnosti, Dinamu, Sevilli, nizozemskim klubovima Den Boschu, RKC-u, PSV-u te u japanskoj Urawi. Trenirao je Boavistu, RKC, Urawu, Al-Shaab, Den Haag, Botev Plovdiv, Badak, ali bio je pomoćnik u HSV-u, West Hamu, Mahačkali, reprezentaciji Srbije, Sunderlandu, Utrechtu. Bio je pomoćnik velikim trenerima kao što su Guus Hiddink, Dick Advocaat, Martin Jol, Avram Grant… Posljednji angažman imao je kao pomoćnik u Adanasporu, prenose Sportske.ba.