Manchester City je u historijskom trijumfu osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo prvi put u svojoj dugoj historiji, dominirajući nad brazilskim Fluminenseom u finalu s impresivnih 4:0. Ovaj naslov označava 11. uzastopni trijumf europskih klubova i ukupno 16. naslov od ukupno 20 mogućih, čime se potvrđuje europska dominacija u svjetskom klupskom nogometu.

Mateo Kovačić, hrvatski virtuoz, upisao se u historiju nogometa postavši prvi igrač ikada s naslovom svjetskog klupskog prvaka u dresovima tri različita kluba. Njegova prethodna dostignuća u Real Madridu (gdje je osvojio naslov dva puta) i Chelseaju sada su nadmašena ovim uspjehom u dresu Manchester Cityja.

Finale je dobilo dinamičan početak jer je City poveo već nakon 40 sekundi igre. Julian Alvarez bio je prvi na lopti nakon pokušaja Nathana Akea, postižući gol prsima. U 27. minuti, Phil Foden je udarcem izazvao autogol brazilskog defanzivca Nina, čime je City stekao udobnu prednost od 2:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je još dva impresivna gola za City. Kovačić je u 72. minuti izvrsno ukrao loptu blizu protivničkog gola i asistirao Alvarezu, koji je preciznim dodavanjem pronašao Fodena za treći gol.

Alvarez je zatim zabio svoj drugi gol u 86. minuti nakon sjajne asistencije Matheusa Nunesa, postavljajući konačnih 4:0.