Velež će na jednu od najvitalnijih pozicija u klubu imenovati damu.

Zadnji dan ove 2023. godine, klub će to i ozvaničiti. Nova direktorica dolazi iz klupske administracije. Vodila je pravni dio. Slovi kao vrlo sposobna, dokazana i predana poslu. Radi se o pravnici. Direktorica će, saznaju Sportske, biti imenovana kao v.d.na šest mjeseci, kada Velež radi nekoliko značajnih projekata, kako infrastrukturnih tako i na terenu sa željom da se izbori Evropa.

Nakon što je naš portal najavio mogući dolazak dame, po uzoru na neke klubove u svijetu, po Mostaru je krenula “kladionica” i nagađanja.

Špekuliralo se s imenima dvije bivše “šefice” u FK Sarajevo, ali su i Ajla Alimanović i Sabrina Buljubašić izjavile kako nisu “u igri” za dolazak u Velež.

Nova v.d.direktorica Veleža bit će Samra Isić Eminović. Koja je upoznata s funkcionisanjem kluba i to je njen najjači adut u želji da Velež ustroji na najbolji mogući način. Po uzoru na evropske klubove.

Posla je previše. Na ruku joj ide što je ekipa oko Senada Kevelja napravila pravi ambijent, što su prepoznali navijači. Jesenas su Vrapčići bili među najposječenijim stadionima u regionu, što je zasluga trenera Deana Klafurića.

S adekvatnim pojačanjima Rođeni na proljeće mogu izboriti Evropu i najaviti još bolje dane mostarskog nogometnog giganta.