Nogometaši Zrinjskog u utorak 9. januara započet će s pripremama za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će nastojati sustići vodeći Borac i odbraniti naslov prvaka.

Zrinjski će prve sedmice uvodne treninge priprema odraditi u Mostaru, a onda seli u svoju stalnu bazu u Međugorju gdje će boraviti dva tjedna.

U novu godinu Plemići će ući i s novim trenerom koji će biti predstavljen do utorka. Kako se i ranije najavljivalo, bit će to Željko Petrović, navodi Hercegovina.info.

Riječ je o crnogorskom stručnjaku koji je posljednji samostalni trenerski angažman imao prije dvije godine kao selektor Iraka.

Petrović je u karijeri više obnašao dužnost pomoćnika, pa je tako sarađivao s Ruudom Gullitom, Avramom Grantom, Marinom Joolom, Guusom Hiddinkom te Dickom Advocatom.

Posljednjih nešto više od pola godine proveo je u Adani gdje je bio pomoćnik Patriku Kluivertu. U svojoj trenerskoj karijeri radio je u Boavisti, RKC Waalwijku, Urawi Reds, Den Haagu, Botevu, Interu iz Zaprešića te Willemu II.

Recimo i to kako bi Mario Ivanković koji je uspješno odradio posljednjih sedam utakmica (dvije evropske i pet prvenstvenih) na klupi Zrinjskog trebao ostati u Petrovićevom štabu.