Bruno Akrapović u hodu kompletira igrački kadar, ali i svoj stručni štab.

Dolaskom Nermina Šabića i Almira Seferovića, uz Kenana Hasagića, može se reći da Željo, po imenima, ima najjaču klupu. No, treneri ne igraju.

Prvi “pik” novog šefa bio je Aldin Đidić. Provjereno igračko ime na ovim prostorima.

Popularni “Đida” dijete je Čelika, kalio se i dokazivao u Travniku, Posušju, a po dolasku iz Kazahstana, gdje je izgradio zapaženu karijeru, igrao je još u Slobodi.

Kada se očekivao da se pojavi na prozivci plavih s novim šefom, također Zeničaninom, neko je “minirao” Đidićev dolazak na Grbavicu. Iz samo njemu znanih razloga.

Zenički je trener sa sarajevskom adresom, donedavno vodio Famos. Uvjerljivo je i suvereno s “motoristima” dominirao drugom ligom; imao najviše domaćih i gostujućih pobjeda, s najmanje poraza, bio najefikasniji tim…

Famos proljeće dočekuje s prve pozicije.

Posebnu težinu uspjehu daju mladi igrači, koje je Đidić hrabro forsirao. U zapisniku tokom jeseni imao je skoro kompletnu postavu golobradih mladića. Uz dvojicu- trojicu iznad 21. godine igrao je jesenas i rušio rekorde.

Aldina nije pogodilo “miniranje” s Grbavice, jer se priprema za profi licencu. Ispunjava sve uvjete da već iduće godine ima profi licencu. Uz studiranje, posvetit će se tradicionalnom izboru najboljih igrača u Premijer ligi “Kristalnih 11”. Koju organizira Sindikat profesionalnih igrača i trenera na čijem je čelu Đidić. Nema sumnje da je “Kristalnih 11” najbolja nogometna priča u BiH.

(N.I.) sportske.ba