Paris Saint Germain se odlučio na hrabar potez kako bi zadržao svoju prvu zvijezdu, Kyliana Mbappea, čija budućnost u klubu visi u zraku.

S obzirom na istek ugovora na kraju sezone, konkurencija za potpis talentiranog napadača postala je žestoka, s Real Madridom i Liverpoolom koji pokazuju ozbiljno interesovanje.

No, PSG nije spreman prepustiti Mbappea drugima bez borbe. Prema najnovijim informacijama, klub je pripremio ugovor koji bi postavio nove standarde u svijetu nogometa. Astronomska ponuda od 100 miliona eura godišnje, odnosno impresivnih 2 miliona eura svake sedmice, čini Mbappea jednim od najplaćenijih sportaša na svijetu.

Daniel Riolo, novinar koji prati događanja u svijetu nogometa, izrazio je oduševljenje ovom ponudom, ističući da je PSG jedini klub koji je sposoban pružiti nešto toliko nevjerojatno. Ovaj ugovor ne bi samo zadovoljio ambicije samog igrača, već bi imao i pozitivan utjecaj na Mbappeovu obitelj, uključujući i njegovog mlađeg brata Ethana.

Ethan Mbappe, koji se pridružio ekipi ove sezone, mogao bi biti ključni faktor u odluci Kyliana da ostane u Parizu. Osim sportskog aspekta, novi ugovor donio bi koristi i njegovom bratu te agenciji koju planira osnovati njegova majka.

Sve u svemu, PSG je spreman staviti sve na kocku kako bi zadržao jednog od najsvjetlijih talenata svjetskog nogometa, a ovakva financijska ponuda svakako će odjeknuti širom nogometnog svijeta.