Nemanja Matić, nekadašnji reprezentativac Srbije i iskusni fudbaler koji je stekao slavu igrajući za klubove poput Chelseaja, Manchester Uniteda i Rome, sada je na pragu transfera u Lyon. Prema riječima Gianluce Di Marzia, poznatog novinara Sky Sporta, Lyon i Matić su u završnoj fazi pregovora, a čini se da je srpski vezni igrač odabrao Lyon nad drugim ponuđenim opcijama, uključujući i Bešiktaš.

Detalji transfera još nisu potpuno poznati, ali Matić će navodno potpisati ugovor na dvije i pol godine s Lyonovom momčadi. Ovaj potez označava značajan korak za Lyon, posebno u kontekstu borbe za opstanak u Ligi 1, gdje se trenutno nalaze na 16. mjestu, s 16 osvojenih bodova nakon 18 odigranih utakmica.

Matićev dolazak u Lyon donosi nadu za poboljšanje pozicije kluba na ljestvici. U kontekstu trenutne situacije u ligi, gdje se borba za ostanak itekako zaoštrava, Matić bi mogao biti ključni igrač u stabilizaciji momčadi i osiguravanju boljih rezultata u nastavku sezone.

S obzirom na iskustvo i kvalitetu koju Matić donosi sa sobom, očekuje se da će njegov dolazak biti od velike važnosti za Lyon i njihovu budućnost u Ligue1.