Njemački nogometni stručnjak Jürgen Klopp iznenadio je danas navijače Liverpoola objavom da će napustiti klub na kraju sezone.

Dolaskom 2015. godine iz Borussije Dortmund, Klopp je potpisao trogodišnji ugovor, koji je kasnije produžen do 2026. godine. Tokom svoje devetogodišnje vladavine, Klopp je odveo Liverpool do neviđenih visina, osvajajući sva četiri prestižna takmičenja: Premiership, Ligu prvaka, FA Cup i Liga kup.

Odlazak ovog legendarnog trenera ostavlja veliku prazninu u srcima navijača, ali također otvara vrata za novo poglavlje u povijesti kluba. Liverpoolovi navijači sada s nestrpljenjem iščekuju ime Kloppovog nasljednika.

Prema kladionicama, trenutni Kloppov asistent Pepijn Lijnders ima najveće šanse da preuzme kormilo tima. Iako je Nizozemac relativno neiskusan kao glavni trener, njegovo blisko povezivanje s Kloppom i timom moglo bi biti ključno za kontinuitet uspjeha.

Među ostalim kandidatima nalaze se poznata imena poput Xabija Alonsa i Stevena Gerrarda, bivših igrača Liverpoola koji su kasnije krenuli trenerskim stazama.

Pored toga, postoje i drugi kandidati kao što su Roberto De Zerbi, Julian Nagelsmann, Ange Postecoglou i Luis Enrique, čije bi vještine i iskustvo mogli donijeti novu energiju u tim.