Iz Njemačke dolazi bombastična vijest – Hansi Flick intenzivno uči španski jezik i otvoren je za mogućnost da prihvati ponudu Barcelone.

Ovu senzacionalnu vijest plasirao je renomirani Bild, a potvrdio je i pouzdani urednik Falk, naglašavajući da Flick zaista pohađa časove španskog jezika kako bi bio spreman za potencijalni posao u Španiji. Nije tajna da je Joan Laporta već kontaktirao Flicka kada je bio u potrazi za zamjenom za Ronalda Kumana, ali je tada Flick odbio ponudu zbog obaveza u Njemačkoj.

Međutim, situacija se sada drastično promijenila. Flickov trenerski posao u “pancerima” nije prošao glatko, što je ozbiljno narušilo njegovu reputaciju nakon sjajne epizode na klupi Bayerna. Sada je spreman vratiti se na velika vrata.

Ako se prisjetimo, Flickov Bayern München je demonstrirao izvanredan nogomet, osvojivši Ligu prvaka 2020. godine, a na tom putu su ponizili upravo Barcelonu s nevjerojatnih 8:2.

Flik je poznat po svojoj ofanzivnoj, ali i direktnoj igri, nešto što su navijači u Kataloniji maštali godinama.

Ukoliko Barcelona bude imala financijska sredstva za pojačanja, a Flick uspije uspostaviti svoje taktičke mehanizme kao što je to učinio u Bayernu, izgleda da bi mogao biti savršeno rješenje za klub u potrazi za novim identitetom.