Nikola Jokić, sjajni centar Denver Nuggetsa, iznenadio je novinare na NBA All-Stars vikendu kad su ga pitali da sastavi najbolju europsku petorku od NBA igrača, ali s fokusom na bivšu Jugoslaviju.

Odabrao je petorku koja uključuje njega samog, te igrače: Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Dario Šarić i Nikola Vučević. Ova selekcija ostavlja po strani neke sjajne europske igrače iz drugih zemalja poput Schrödera, Markkanena, Sabonisa, Antetokounmpoa ili Wembanyame.

All-Star utakmica u Indianapolisu ostala je upamćena kao jedna od najuzbudljivijih u historiji. Istok je trijumfirao nad Zapadom rezultatom 211:186, postavljajući rekord od preko 200 poena.

Utakmica je bila vrhunac trenda u NBA ligi – kiše koševa i trica. Zajednički su timovi postigli gotovo nevjerojatnih 400 poena, dok je broj pokušaja za tricu dosegnuo 168, obarajući sve dosadašnje rekorde.

U usporedbi s All-Star utakmicom iz 1953. godine, koja je završila s ukupno 154 poena, ova moderna verzija pokazala je koliko se igra promijenila i koliko je napredovala u dinamici i brzini.