Prema talijanskom insajderu Nicolu Schiri, Kevin De Bruyne (32) će u ljetnom prijelaznom roku dobiti “nevjerojatnu i izuzetno bogatu” ponudu od neimenovanog saudijskog kluba, koji će mu ponuditi ugovor do 2027. godine. De Bruyne je jedan od najboljih nogometaša na svijetu i trenutno je veznjak Manchester Cityja, s kojim ima ugovor do ljeta 2025. Prema procjeni Transfermarkta, njegova tržišna vrijednost iznosi 60 milijuna eura.

Javni ulagački fond Saudijske Arabije (PIF) preuzeo je prošle godine četiri najveća kluba u zemlji – Al Ittihad, Al Nassr, Al Hilal i Al Ahli. Od tada su mnoge nogometne zvijezde napustile Europu i prešle u saudijsku ligu, uključujući Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, N'Gola Kantea, Rubena Nevesa i Marcela Brozovića.

Unatoč problemima s ozljedama ove sezone, De Bruyne je upisao 12 nastupa za Manchester City, postigao je dva gola i ostvario 12 asistencija. Sa Cityjem je osvojio 17 trofeja, s Wolfsburgom dva, a s Genkom tri. Osvojio je i niz individualnih priznanja, a 2022. godine bio je treći u izboru za Zlatnu loptu iza Sadija Manea i pobjednika Karima Benzeme.