Lista “Dinamovo proljeće”, čiji je nositelj Velimir Zajec, uvjerljivo je pobijedila na prvim, historijskim izborima za skupštinu Dinama.

Zajecova “navijačka” lista ulazi u skupštinu, a legendarni Dinamov igrač bit će kandidat za predsjednika. O izboru predsjednika će javnim glasovanjem odlučiti novi saziv skupštine najkasnije do 11. marta, prenosi Index.

“Dinamovo proljeće” osvojilo je 88,9 posto glasova, a lista “Dinamo iznad svih”, koju je predvodio Otto Barić, dobila je 11,1 posto glasova.

Glasovalo je 7111 od 13025 članova, odnosno izlaznost je bila 54.6 posto. Tako će 25 Dinamovih članova sa Zajecove liste ući u skupštinu, a preostalih 35 članova skupštine odabrao je izvršni odbor tajnim glasovanjem.

Mirko Barišić veliki je favorit na predsjedničkim izborima, iako je sve više glasina da neće tako lako do novog mandata.

Naime, moguće je da će neki skupštinari s Barišićeve liste stati na Zajecovu stranu i moglo bi se dogoditi da Barišić na kraju ne pobijedi na predsjedničkim izborima, prenosi Index.