Splitski Hajduk će krajem marta putovati u Bosnu i Hercegovinu kako bi odigrao prijateljsku utakmicu s trenutnim prvakom Zrinjskim.

Ova utakmica će se odigrati u Mostaru, dok će se Hajduk susresti s Plemićima tokom reprezentativne pauze. Taj susret će biti izuzetno značajan, posebno jer dolazi dan nakon prvog baraža za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

S druge strane, Zrinjski se priprema za nekoliko važnih susreta, uključujući derbi s Borcem u Wwin ligi BiH, kao i utakmicu protiv Jedinstva u Kupu BiH. Prije nego što dočekaju Hajduk, Zrinjski će saznati i svog protivnika u prvom kolu trećeg kruga domaćeg prvenstva, što dodatno pojačava uzbuđenje.

Prije puta u Mostar, Hajduk ima izazove protiv Gorice u gostima i Lokomotive na svom terenu, te će pokušati osvojiti važne bodove u borbi za naslov prvaka Hrvatske, gdje su u vrućoj trci s Rijekom i Dinamom.

Ova serija mečeva predstavlja ključni dio sezone za obje ekipe, a prijateljski duel predstavlja priliku za testiranje snage i taktika prije nastavka domaćih prvenstava.