Aleksandar Pavlović, mladi (19) defenzivni veznjak Bayerna, istaknuo se svojom briljantnom igrom u pobjedi protiv Lazija (3:0) u uzvratu osmine finala Lige prvaka, čime je nadoknađen poraz iz prve utakmice. Iako je ove sezone već pokazao svoj talent s dva gola i dvije asistencije u Bundesligi, Pavlović je prvi put bio starter u Ligi prvaka te je pružio gotovo perfektnu partiju.

Joshua Kimmich, jedan od vođa u Bayernu, izrazio je oduševljenje Pavlovićevom igrom, ističući njegovu želju i predanost na terenu. Njemački mediji su objavili da će Pavlović biti pozvan u U-21 reprezentaciju Njemačke, a postoji i nada da će dobiti poziv u A vrstu.

Pavlović se nalazi pod budnim okom Njemačke i Srbije, budući da je rođen u Münchenu i igrao za mladu reprezentaciju Njemačke, ali mu roditelji potječu iz Srbije. Unatoč interesu Srbije, Pavlović se čini da je odlučio ostati vjeran Njemačkoj.

Ipak, čini se da Pavlović ima druge planove, a njih su danas komentirali i srpski mediji. Tako Kurir piše da je Pavlović “već odabrao za koga će igrati! Debi ima protiv lažne države Kosovo”, a Blic u naslovu navodi da “Srbija ostaje bez bisera Bayerna, nastupit će protiv tzv. Kosova?!”