Dinamo je u proteklom zimskom prijelaznom roku nastojao konačno riješiti gorući problem na poziciji lijevog beka, dugogodišnju boljku koja je mučila sve trenera.

U potrazi za odgovarajućim igračem koji bi rasteretio Roberta Ljubičića, klub je istraživao desetke opcija prije nego što je konačno doveo Takuyu Ogiwaru iz Japana. Među razmatranima bio je i iskusni Nico Schulz, nekadašnji njemački reprezentativac.

Schulz je bio u središtu pažnje nakon što ga je Borussia Dortmund platila rekordnih 25.5 milijuna eura Hoffenheimu 2019. godine. Međutim, nije se pokazao na istom nivou kao u prethodnim klubovima, suočavao se s ozljedama te je imao i ozbiljne pravne probleme nakon optužbi za nasilje u obitelji.

Unatoč ponudi njegovog agenta, Dinamo nije htio preuzeti rizik zbog Schulzovih pravnih problema te je odabrao sigurniju opciju.

Klub nije bio spreman riskirati situaciju u kojoj bi mogli ostati bez igrača ako se pravni problemi pogoršaju, što je rezultiralo odbijanjem ponude čak i u proteklom zimskom prijelaznom roku.