Bivši fudbaler Mladen Bartulović osvrnuo se na predstojeću polufinalnu utakmicu baraža za Euro između Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Bartulović je obavio razgovor za ‘Ua-football” u kojem je odgovarao na pitanja novinara vezana za ovu utakmicu.

– Biće to veoma teška utakmica, zato što je to meč play-offa, borba za prolaz u sljedeću rundu. Vjerujem da je Ukrajina favorit. U Bosni će biti dobra atmosfera, navijači će podržati svoj tim uprkos problemima koje Bosanci imaju u posljednje vrijeme. Ali Ukrajinci moraju imati dovoljno vještine, kvaliteta i strasti da bi prošli dalje, rekao je Bartulović, prenosi Sport1.ba.

Poručio je da i BiH može pobijediti Ukrajinu, ali da se nada trijumfu Ukrajinaca.

– Da, BiH je veoma mala zemlja, ali su više puta dokazali da imaju dobre fudbalere. Pojedinci kao što su Džeko i Pjanić mogu da odluče utakmicu. Ostali su veoma čvrsti i igraju u dobrim klubovima. Bosanci mogu iznenaditi svaki tim. Išli su i na Svjetsko prvenstvo.

No, ja se nadam da će reprezentacija Ukrajine u ovoj utakmici uspjeti savladati Bosnu i Hercegovinu. Moja prognoza je pobjeda Ukrajinaca od 2:1 i prolaz dalje, zaključio je Bartulović koji trenutno radi kao trener Zoryje, piše Sport1.