Bayer Leverkusen dominira nogometnim terenima ove sezone, obarajući rekorde i osvajajući srca navijača svojom atraktivnom igrom. Statistika kluba iz Njemačke impresivna je – 38 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, uz 109 postignutih golova. S deset bodova prednosti ispred Bayerna, Leverkusen je na pragu osvajanja prvog naslova prvaka u klupskoj povijesti.

Vođeni iskusnim španjolskim trenerom Xabijem Alonsom, poznatim po svojoj bogatoj igračkoj karijeri i trenerskom talentu, Apotekari su u utrci za trostruku krunu – naslovom prvaka, Kupom i Europskom ligom. Alonsa vide kao ključnog čovjeka u uspjehu kluba, čija se trenerska karijera brzo razvija nakon sjajnih početaka u Real Sociedadu i sada u Bayeru.

Unatoč spekulacijama o potencijalnom prelasku u Liverpool kao zamjena za Jurgena Kloppa, Alonso je povezan s ostanakom u Leverkusenu ili čak s povratkom u Bayern, klub u kojem je ostavio neizbrisiv trag kao igrač i gdje bi mogao preuzeti klupu nakon godina dominacije Bavarske.

Sada sturučnjak Sky Sportsa za Bundesligu Florian Plettenberg tvrdi kako uopće nije sigurno da će Alonso ovog ljeta napustiti Leverkusen, ali da će ako to učini otići upravo u Bayern, također svoj bivši klub u kojem je igrao pod Guardiolom. Alonso je kao igrač osvojio tri naslova s Bayernom i mogao bi preuzeti njegovu klupu netom nakon što zbaci Bavarce s vrha njemačkog nogometa.