Jose Mourinho, jedan od najvećih trenera u posljednje dvije decenije, ostao je bez kluba od januara nakon što je dobio otkaz u Romi, što je bilo očekivano s obzirom na loše rezultate ekipe koja je završila na devetom mjestu u talijanskom prvenstvu. Uprkos tome, navijači su osjećali tugu zbog njegovog odlaska, jer Portugalac ima sposobnost da ostavi dubok utisak.

Spekulacije o budućnosti ovog trofejnog stručnjaka su se intenzivirale posljednjih nekoliko mjeseci. Nedavno su ga povezivali s Fenerbahčeom, klubom našeg Edina Džeke, a zatim je njemački “Bild” objavio da je jedan od kandidata za klupu minhenskog Bayerna.

Mourinho je u nedjelju bio gost na utrci Moto GP-a u Portimau, gdje su ga novinari upitali o njegovoj budućnosti. Na pitanje je li primio službenu ponudu od nekog kluba, odgovorio je: “Nula vijesti o mojoj budućnosti. Trenutno sam bez kluba i slobodan sam, ali želim se vratiti treniranju od ljeta.”

Kada su ga pitali o mogućnosti povratka u Portugal, odgovorio je: “Zašto ne? Nikad ne reci nikad, posebno u svijetu nogometa. Moj život je nogomet, mogu raditi bilo gdje, nemam problema s tim.”