Na humanitarnoj utakmici na Anfieldu, Legende Liverpoola su trijumfirale nad Legendama Ajaxa rezultatom 4:2, u sklopu događaja organiziranog od strane LFC.

Među nogometašima koji su predstavljali Liverpool bili su imena poput Fernanda Torresa, Djibrila Cissea, Daniela Aggera, Dirka Kuyta, Maxija Rodrigueza i Jerzyja Dudeka. S druge strane, za Ajax su nastupali igrači poput Edgara Davidsa, Demyja de Zeeuwa, Kikija Musampe i Dannyja Blinda.

Najviše pažnje privukao je legenda poznata kao “Pitbull”, Edgar Davids, čiji je izvanredan nastup očarao gledatelje. Iako je već navršio 51 godinu, na terenu je izgledao iznimno impresivno, kao da je tek nedavno odigrao svoj posljednji susret.

Njegove prepoznatljive naočale, koje nosi od 1999. zbog problema s očnim tlakom, bile su prisutne na njegovom licu, dodatno obogaćujući njegov karakterističan izgled.

Davids je bio jedan od najistaknutijih veznjaka svog vremena, obilježivši karijeru igrajući za renomirane klubove poput Ajaxa, Juventusa, Intera, Milana, Barcelone i Tottenhama.

S Ajaxom je osvojio naslov europskog prvaka 1995. godine, a kasnije je kao pomoćnik svog bivšeg trenera Louisa van Gaala sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Kataru.