Mladi fudbaler Partizana Samed Baždar (20) nedavno je na sebe skrenuo pažnju kada je dao gol i asistirao u pobjedi “Crno-bijelih” protiv Železničara iz Pančeva.

Nakon što je otkriveno da ima pasoš Bosne i Hercegovine, zagolicao je maštu pojedinih navijača da bismo ga mogli gledati u dresu “Zmajeva”. Tim više nakon što su mu “iskopali” stare objave u kojima je slavio Miralema Pjanića.

Međutim, nećemo gledati Baždara u dresu BiH. On je jučer debitovao za Srbiju protiv Kipra (1:0), istina u prijateljskom susretu, ali izjava nakon meča dovoljno je rekla.

– Ostvarila mi se životna želja, debitovao sam u dresu reprezentacije. Igrači koje sam do jučer gledao na televiziji danas su mi bili saigrači. Zaista ostvarenje sna – poručio je Baždar za Sport Klub nakon što je odigrao 14 minuta za “Orlove”.

Baždar je tako kompletirao sve selekcije u kojima je igrao za reprezentaciju Srbije, najviše je odigrao za omladinski tim (14), postigao je ukupno tri gola.

Inače, Srbija je pobijedila Kipar s 1:0 golom Sergeja Milinkovića-Savića u 7. minuti. Trijumf “Orlova” je mogao biti i sigurniji, ali je Aleksandar Mitrović promašio penal četiri minute kasnije.

Avaz