Legendarni golman Jose Luis Chilavert je gostovao u jednoj radijskoj emisiji i dodatno pojasnio izjavu u kojoj je napao Viniciusa Juniora.

Podsjećamo, Chilavert je napadu brazilske reprezentacije i Real Madrida s društvenih mreža poručio:

“Hljeba i igara. Prvi je u vrijeđanju i napadima na suparnike. Viniciuse, ne budi peder, nogomet je namijenjen muškarcima.”

Proslavljeni golman smatra da je napadač često sam kriv za sve što mu se događa. Pojasnio je na šta tačno misli.

“Zašto je bilo grubo to što sam rekao o Viniciusu? Zato što imam zdrav razum? Zašto plače? On kaže da želi da crnci bolje žive, kakve to veze ima s bijelcima? Zar bismo se mi trebali ubiti? U čemu je problem? Ne bismo trebali iskrivljavati stvari”, rekao je Chilavert.

Istakao je da diskriminacije ima svugdje.

“Diskriminacije ima svugdje, u Argentini, u Francuskoj, po cijelom svijetu. Mene su zato što sam iz Paragvaja pitali umirem li od gladi i optuživali me da kradem novac. Na Twitter sam stavio da je nogomet za muškarce. U Paragvaju nije pogrdno nekome reći da ne bude peder. Rasplakao se pred kamerama Netflixa. Što da radi čovjek koji zarađuje 300 dolara i mora prehraniti četvero djece? On igra za Real. Osim toga, prvi je koji napada suparnike”, nastavio je Chilavert i dodao:

“Gdje je bio kad je brazilska policija do smrti tukla navijače Argentine i Boce? Je li to primjer brazilskog vođe? Tukli su djecu, žene i starce. Kada udaraju sve je u redu, ali kad ti pokažeš nepoštovanje prema njima, onda kreću plakati.”