Kapiten Bayerna iz Münchena, Joshua Kimmich, mogao bi napustiti “Allianz Arenu”.

Već je dugo poznato da Kimmich prvi put u karijeri ne isključuje mogućnost odlaska iz Bayerna, posebno zbog lošeg odnosa s posljednjim trenerom Thomasom Tuchelom, ali i brojnih previranja u klubu u kojima su otišli Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić.

Kimmich je sada odlučio da konačnu odluku donese kada Bayern imenuje novog trenera. Nakon što je Xabi Alonso odlučio ostati u Leverkusenu još jednu sezonu, Bayern sada cilja na Roberta De Zerbija, ali ne isključuje ni mogućnost povratka Juliana Nagelsmanna.

Zanimljivo je da je Kimmich bio jedan od predvodnika skupine koja se protivila njegovom odlasku prije točno godinu dana, pa se stoga vjeruje da bi ostao ukoliko Nagelsmann ponovno sjedne na klupu.

Sportski direktor Max Eberl ne krije da je Kimmich klubu saopćio da njegov ostanak ovisi o novom treneru.

“Kimmich nam je jasno rekao da želi sačekati novog trenera i da će nakon toga donijeti odluku hoće li ostati ili ne. On ima zadnju riječ”, rekao je Eberl.

Podsjetimo, Kimmich je već sastavio popis timova gdje bi otišao ako odluči napustiti Bayern, a to su – Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Arsenal ili Liverpool.