Legenda jugoslavenskog nogometa Predrag Pašić gostovao je u podcastu “Balkan ruls” gdje je opisao ključni trenutak sezone 1984/1985 kada je Sarajevo osvojilo drugu i posljednju titulu prvaka bivše države.

U toj sezoni Sarajevo i Hajduk su se borili za titulu, a Sarajevo je na kraju trijumfiralo s 48 bodova dok je Hajduk zauzeo drugo mjesto s 44 boda.

Pašić je istaknuo ulogu Mehmeda Baždarevića koji je kao igrač najvećeg rivala Željezničara presudio u pohodu Sarajeva na titulu. Baždarević je u ključnom trenutku odbio slijediti naredbu uprave Željezničara da puste Hajduk, a to se dogodilo u utakmici koja je završila rezultatom 4:4 u predzadnjem kolu prvenstva.

Pašić je opisao kako je Baždarević, ne znajući za dogovor, revoltiran ušao u svlačionicu i potaknuo suigrače da se bore do kraja.

“Hajduk je provjereno pokušao ući, da učini nešto… Tri ili četiri kola prije kraja, Željezničar gubi od Hajduka 4:1”, započeo je voditelj, a Pašić se nadovezao: “To je bilo već sve dogovoreno, a neki igrači nisu znali. Recimo, Meša je jedan od tih koji nije znao. Lud je ušao na poluvremenu u svlačionicu, nije znao da je pola igrača prodalo utakmicu. To je bio potez uprave, oni su im rekli da puste utakmicu. Meša je podivljao na saigrače, rekao je da ne smiju da izgube obraz u gradu, onda ne treba ni da igramo. Spasio nas je i svaka im čast, na kraju su nam pomogli da dođemo do titule”.

Zahvaljujući tome, Sarajevo je osvojilo titulu nakon što je Hajduk u zadnjem kolu izgubio od Dinama, dok je Sarajevo pobijedilo Crvenu zvezdu.