Skupština Fudbalskog kluba Željezničar će se održati u naredni ponedjeljak, kako je potvrđeno za portal Klix.ba.

Ranije najavljeno, sjednica će biti održana u skladu s poslovnikom o radu, nakon nedavnih turbulentnih događaja na Grbavici. Upravni odbor, predvođen predsjednikom Jusufovom Tanovićem, je u subotu podnio ostavke rukovodstvu skupštine FK Željezničar. Na samoj sjednici bit će raspravljeno o tim ostavkama i eventualnim promjenama u upravnom odboru.

Kriza u FK Željezničar je eskalirala nakon nedavnog poraza od Veleža (0:1), što je dovelo klub u zonu ispadanja iz Wwin lige BiH. Sa samo 23 osvojena boda u dosadašnjih 24 kola, klub se nalazi u nizu od tri uzastopna poraza.

Izabranici Brune Akrapovića će imati priliku za izlazak iz ove krize već dan prije sjednice skupštine, kada će gostovati Slogi.

Situacija u klubu je napeta, svi očekuju da će skupština donijeti određene odluke kako bi se stabilizirala situacija i postavili temelji za daljnji napredak kluba.

Utakmica protiv Sloge prije sjednice je ključna za igrače da pokažu svoju predanost i sposobnost da se izbore s izazovima koje klub trenutno prolazi.