U novom formatu Lige prvaka iduće sezone, sveukupno 36 momčadi će činiti jednu veliku skupinu umjesto klasičnih skupina kao dosad.

Dinamo, hrvatski prvak, ima šansu za izravan plasman pod uvjetom da obrani titulu u Hrvatskoj te da tri kluba iz drugih zemalja ne postanu prvaci svojih ligaških natjecanja. Točnije, Dinamo se nada da Šahtar neće osvojiti ukrajinsko prvenstvo, Slavia češko, a Kopenhagen dansko prvenstvo, kako bi zadržao svoju šansu.

Iako Dinamo ne izbori izravan plasman, i dalje ima izvrsnu priliku za igranje Lige prvaka ako osvoji naslov prvaka Hrvatske, budući da bi zbog visokog koeficijenta bio nositelj u svim kvalifikacijskim rundama.

Nagradni fond novog formata Lige prvaka povećava se za pola milijarde eura, a samo sudjelovanje u natjecanju donosi veću financijsku nagradu nego prije.

Klubovi će sada dobiti veće iznose novca za pobjede i neriješene ishode tijekom grupne faze, što može rezultirati značajnim financijskim dobitkom na kraju.

Osim toga, odluka o prvaku u nekim od zemalja koje su relevantne za Dinamove ambicije bit će ključna za ishod i Dinamovu budućnost u natjecanju.