Paris Saint-Germain je napokon pristao na odlazak Kyliana Mbappéa i omogućio mu da nastavi svoju karijeru u klubu koji može pružiti borbu za najveće trofeje.

Prema francuskim medijima, Nasser Al-Khelaifi nije teško prihvatio vijest o odlasku svoje najveće zvijezde te već aktivno radi na planovima za pronalaženje njegovog nasljednika.

Trenutno se kao glavna meta spominje Realov napadač Rodrygo, a Al-Khelaifi je preko sportskog direktora PSG-a već kontaktirao Brazilca kako bi pokazao interes za njegov dolazak u tim naredne sezone.

Iako je Rodrygo zadovoljan u Realu, svjestan je da bi dolazak trenutno najveće zvijezde evropskog nogometa mogao značiti njegovo isticanje u drugi plan. PSG se priprema za konkretnije korake i pregovore sa španskim timom, iako je vezan ugovorom s otkupnom klauzulom od milijardu eura, cijena eventualnog transfera mogla bi biti oko 100 miliona eura.

Nadalje, navodi se da bi Real mogao prodati bar jednu veliku zvijezdu ovog ljeta, a među kandidatima za odlazak je upravo sjajni Rodrygo čije su partije ove sezone nešto manje uočljive.