Prvosezonski derbi u Ligi za prvaka između Nexea i Zagreba, odigran u Našicama, prekinut je samo sedam sekundi prije kraja prvog poluvremena zbog dramatičnog incidenta u kojem je igrač Nexea, Marko Bezjak, srušio delegata Antu Josića udarivši ga ramenom u leđa.

U tom trenutku Zagreb je dominirao vodstvom od 16:9. Ovo je bila kulminacija niza neslaganja sudačkih odluka koje su izazvale brojne proteste igrača Nexea, a trener Veselin Vujović također je izgubio živce.

Odmah nakon incidenta, medicinski timovi su brzo reagirali i odveli Josića u svlačionicu kako bi mu pružili potrebnu medicinsku pomoć. Međutim, nakon oko pola sata od prekida, službeni spiker objavio je da je utakmica definitivno prekinuta.

S obzirom na ozbiljnost napada na službenu osobu, postoji realna mogućnost da će pobjeda biti dodijeljena Zagrebu.

Ovaj incident naglašava važnost poštovanja autoriteta sudaca i delegata u sportu, te će vjerojatno izazvati rasprave o sigurnosti službenih osoba tijekom sportskih događanja.

Nastavak susreta ili dodjela bodova bit će predmet rasprave među sportskim dužnosnicima i vjerojatno će se donijeti strože mjere kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.