Radnički 1923 iz Kragujevca je iznenađenje Superlige Srbije ove sezone, ali gradjani Kragujevca se ne čini da ih to previše zanima. Iako je tim Feđe Dudića trenutno peti na tabeli, već je osigurao svoje mjesto u plej-ofu. Stigli su do četvrtfinala Kupa Srbije, i bore se za plasman u Evropu.

Sve to nije bilo dovoljno da privuče publiku na stadion “Čika Dača”.Nakon meča protiv Spartaka pod velikim vrućinama, koji je počeo u 14:30 sati i završen je pobjedom Radničkog 3:1, Dudić je odlučno poručio na konferenciji za novinare – gdje su Kragujevčani?!

“Ja ne znam šta više treba da uradimo, pa da privučemo publiku. Peti smo na tabeli, borimo se za Evropu, igramo četvrtfinale kupa, pa opet na tribinama imamo samo 2.000 ljudi, što je za jedan grad koji sa okolinom ima preko 300.000 stanovnika, jako malo.

Sjećam se kada sam došao u klub, pa je bila priča kada krenu bolji rezultati, onda će biti i više publike. Evo sada imamo rezultate, pa opet imamo 2.000 ljudi na tribinama”.

Feđa Dudić preuzeo je vođenje Radničkog 1923 krajem septembra, a od tada je ostvario impresivan skor od 15 pobjeda u 22 odigrane utakmice u oba domaća takmičenja.

Ipak, uprkos ovim sjajnim rezultatima, ljubitelji fudbala u Kragujevcu izgleda da nisu dovoljno motivisani da podrže svoj tim na stadionu.

Ovaj nedostatak podrške s tribina predstavlja izazov za trenera Dudića i igrače Radničkog, jer je jasno da bi njihova podrška mogla biti ključna u završnici sezone.

Radnički se trenutno nalazi u vrhu tabele Superlige Srbije i ima realne šanse da se plasira u evropska takmičenja, ali bez podrške svojih navijača, ostaje pitanje da li će uspjeti da ostvare svoje ciljeve.