Luksa Jakobušić više ne obavlja funkciju predsjednika Uprave Hajduka. Nakon četiri i pol godine na toj poziciji, Nadzorni odbor kluba odlučio je da ga smijeni. Jakobušić je preuzeo ulogu u listopadu 2020. godine nakon odlaska Marina Brbića.

Marina Akrap imenovana je za vršiteljicu dužnosti predsjednice kluba do kraja sezone. Odluka Nadzornog odbora uslijedila je nakon što je Hajduk u proljetnom dijelu prvenstva izgubio značajnu prednost koju je imao prije zimske pauze.

U nastavku su osvojili samo 14 bodova od 27 mogućih, što je 13 manje od vodeće Rijeke. Porazi od Rijeke, Lokomotive i Dinama na Poljudu dodatno su pogoršali situaciju, te su se snovi o osvajanju titule potpuno raspršili.

Jakobušić je predsjednik Hajduka od studenoga 2020. godine, a imao je jako ambiciozne planove. Nažalost po navijače, i ove su sezone ostali bez toliko željenog naslova prvaka Hrvatske.

– Najveća je krivica moja, očekujem od svih nas koji smo tu da iznesemo ovo do kraja, i od Uprave i od igrača. Znamo već sada da će biti promjena na kraju sezone – rekao je ovih dana Jakobušić nakon poraza od Dinama, no neće dočekati kraj sezone.

Inače, članovi Nadzornog odbora su Aljoša Pavelin, Goran Jujnović Lučić, Lukas Oliver Pavić, Dražen Zec i Roberto Bitunjac.

Za očekivati je da će biti još odlazaka iz Hajduka, a to se prvenstveno odnosi na trenera Mislava Karoglana i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.