Najvatreniji navijači FK Velež, poznati kao Red Army, večeras su se pohvalili velikim navijačkim “plijenom”. Na fotografiji koju su objavili na svojoj zvaničnoj stranici, može se vidjeti čak devet transparenata rivalskih Ultrasa (HŠK Zrinjski) okrenutih naopako, što jasno sugerira da su oteti.

Prema navodima, ova akcija je izvedena nakon večerašnje utakmice između Zrinjskog i Zvijezde 09, ali za sada nema više informacija o tome kako je akcija izvedena ili tko je bio uključen.

U objavi navijača Veleža stoji: “Da sam Ultras ja, ne bih imao sna, ne bih spavao dok je đavola!”.

Ova poruka jasno ukazuje na jaku rivalnost i strast među navijačima ovih klubova.

Ovo nije prvi put da su navijači Red Army pokazali svoju strast i predanost klubu. Njihova kreativnost i energija često su prepoznate u navijačkim krugovima, što ih čini jednim od najpoznatijih i najglasnijih navijačkih grupa u Bosni i Hercegovini.

Međutim, takve akcije mogu izazvati kontroverze i negativne reakcije, posebno ako se ne poštuju granice sportskog rivalstva i ako se pređe u ilegalne ili nepoštene aktivnosti.

Važno je naglasiti da su navijačke akcije i gestovi važan dio navijačke kulture, ali je također važno da se poštuju pravila i da se izbjegavaju incidenti koji mogu naštetiti imidžu kluba i navijača.