Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino najavio je da će Svjetsko prvenstvo 2030. godine biti spektakularno.

To će biti prvi Mundijal koji će se održati na tri kontinenta i u šest zemalja. Na tom natjecanju će se obilježiti 100 godina od prvog Mundijala, koji je održan 1930. godine u Urugvaju.

“Taj Mundijal bit će nešto posebno i jedinstveno. Nešto što do sada nije viđeno. Bit će to oda svim dosadašnjim svjetskim prvenstvima i natjecanje koje će ujediniti planet”, rekao je Infantino i dodao: “Već nekoliko godina razmišljamo o tom natjecanju i odmah nam je postalo jasno da to neće biti obično Svjetsko prvenstvo.

To je prilika da se prisjetimo svih dosadašnjih Mundijala, učesnika i pobjednika, i to mora biti nešto dosad neviđeno”, kazao je Infantino.

Glavni domaćini Mundijala bit će Španjolska, Portugal i Maroko, otvaranje će biti u Urugvaju, dok će Argentina i Paragvaj otvoriti utakmice u grupnoj fazi u svojim zemljama. Još uvijek se ne zna gdje će se igrati finalna utakmica, glavni kandidati su Madrid i Barcelona, ali finale želi i Maroko, koji kreće u izgradnju najvećeg stadiona na svijetu u Casablanci.

Podsjetimo, Mundijal 2026. godine će se održati u SAD-u, Meksiku i Kanadi. Bit će to prvo svjetsko prvenstvo s 48 sudionika, a taj model će biti na snazi i 2030.