Bavarcima se ova sezona pokazala kao izuzetno teška, budući da su prvi put nakon 12 godina, odnosno od 2011./2012., ostali bez osvojenog trofeja. U Bundesligi su zauzeli drugo mjesto, sadašnji prvak postao je Bayer iz Leverkusena, koji je prekinuo dominaciju Bayerna koja je trajala 11 godina. Njihov izostanak iz finala njemačkog kupa bio je šokantan, ispali su u šesnaestini finala od trećeligaša Saarbrückena, dok ih je Real Madrid eliminirao u polufinalu Lige prvaka.

Trener Thomas Tuchel će, prema planu, ostati do kraja sezone, ali se očekuje da nakon toga napusti klub, iako mu ugovor traje do ljeta 2025. godine.

Bayern već mjesecima traži zamjenu, ali do sada bez uspjeha. Odbijeni su od trenera Bayera Xabi Alonsa, izbornika Njemačke Juliana Nagelsmanna i izbornika Austrije Ralfa Rangnicka.

Razmatrana su i druga imena, a sada Bild i Sport1 izvještavaju o mogućnosti čak i produženja Tuchelove saradnje. Sport1 je naslovio članak s “Da li će se nezamislivo dogoditi?” i istakao da je upravni odbor Bayerna u ponedjeljak raspravljao o Tuchelu.

Sport1 podsjeća da je Tuchel pre mesec dana izjavio kako je “sve moguće”, a činjenica da Bayern nije uspio dovesti nove trenere ide u prilog ideji njegovog ostanka.

Pokušali su dovesti Olivera Glasnera iz Crystal Palacea, ali su naišli na odbijanje i traženje odštete od 100 miliona eura. Spominjao se i Hansi Flick, ali Sport1 tvrdi da njegov povratak nikada nije bio verovatan.

Na kraju, Sport1 se vraća Tuchelu i ističe da ga igrači podržavaju i žele videti u klubu, što je čak i kapetan Manuel Neuer izrazio. “Da li se nezamislivo događa? Nastavak suradnje Tuchela i Bayerna više nije apsurdna teorija”. Tuchel je u svojoj karijeri osvojio 11 trofeja, uključujući i Liga prvaka s Chelseajem iz 2021. godine.