Dinamo je primio dobre vijesti iz Danske koje povećavaju njihove šanse da kvalifikacije za Ligu prvaka započnu iz četvrtog pretkola.

Naime, Kopenhagen je porazom od 2:1 protiv Midtjyllanda pao s prvog na treće mjesto ljestvice, što čini izglednijim da neće biti prvak Danske. Strijelci za Midtjylland bili su Franculino i Charles, dok je Diogo Goncalves postigao utješni gol za Kopenhagen. Midtjylland sada vodi na ljestvici s 61 bodom, dva više od Brondbyja i tri više od Kopenhagena, dva kola prije kraja prvenstva.

Da bi Dinamo započeo kvalifikacije u play-offu Lige prvaka, moraju se ispuniti još dva uvjeta. Prvi je da Real Madrid osvoji Ligu prvaka, a ne Borussia Dortmund. Drugi je da Slavia Prag ne osvoji prvenstvo Češke, a trenutno zaostaje četiri boda za Spartom, dva kola prije kraja. Ako se ne ispuni bilo koji od tih uvjeta, Dinamo će krenuti u kvalifikacije iz drugog pretkola Lige prvaka.

U slučaju da Dinamo započne iz play-offa, morao bi pobijediti samo jednog suparnika da se plasira u skupine Lige prvaka, a u slučaju poraza išao bi u grupe Europa lige.

Financijski, Dinamo bi imao zajamčenih barem 15 milijuna eura nastupom u play-offu, uključujući nagrade i bonuse od UEFA-e.