Mateo Kovačić je imao uspješnu prvu sezonu u Manchester Cityju, koji je blizu osvajanja titule. S druge strane, situacija nije bila tako sjajna za njegov bivši klub Chelsea, koji je veći dio sezone proveo u sredini tablice i trenutno se bori za pozicije koje vode u Europa ligu ili Konferencijsku ligu.

William Gallas, bivši igrač Chelseaja, Arsenala i Tottenhama, analizirao je poteze Chelseaja tijekom prošlog ljetnog prijelaznog roka.

Tada su prodali dva igrača direktnim konkurentima. Kai Havertz je otišao u Arsenal, a Kovačić u City. Gallas smatra da je Chelsea napravio pogrešku kada je pustio Kovačića.

“Kai Havertz je imao solidnu sezonu u Arsenalu, ali nije postigao dovoljno golova da bi opravdao svoju cijenu. Chelsea nije pogriješio što ga je pustio. S druge strane, dovođenje Caiceda i Fernandeza gurnulo je Kovačića u stranu. Međutim, mladi vezni igrači trebaju iskusne igrače poput Kovačića. Chelsea je trebao zadržati Kovačića još barem jednu sezonu kako bi pomogao u razvoju mladih igrača”, rekao je Gallas za Genting.

Gallas je u Premier ligi proveo čak 12 godina, od toga pet sezona za Chelsea, četiri za Arsenal i tri za Tottenham. Za francusku reprezentaciju odigrao je 84 utakmice.