Juventus je danas izdao službeno priopćenje u kojem se navodi da Massimiliano Allegri (56) više nije trener kluba iz Torina.

Kao razlog se navodi “određeno ponašanje tijekom i nakon finala Kupa Italije koje nije u skladu s vrijednostima Juventusa, a koje bi svi u klubu trebali pokazivati”. Max Allegri našao se u središtu pažnje jer je vrijeđao i prijetio glavnom uredniku torinskog lista Tuttosport Guida Vaciaga, a tijekom utakmice je vrijeđao suce i sportskog direktora Juventusa Cristiana Giuntolija.

Iskusni talijanski stručnjak vodio je Juventus u dva navrata – prvi put od 2014. do 2019. godine, a drugi mandat započeo je 2021. godine i trajao je do danas.

S “bianconerima” je osvojio po pet naslova prvaka Italije i Kupova Italije, dva Superkupa Italije, dok je u dva navrata gubio finala Lige prvaka.

Posljednjih sedmica sve se češće govorilo o potencijalnim nasljednicima na klupi Juventusa, a kao prvi kandidat istaknuo se Thiago Motta koji je ostvario povijesni uspjeh s Bolognom koju je uveo u Ligu prvaka.

Preostale dvije utakmice trener juniora Juventusa Paolo Montero.