Danas od 18 sati, očekuje nas uzbudljiv susret između Galatasaraya i Fenerbahçea, koji će se odigrati na stadionu Turk Telekom u Istanbulu. Ovaj meč nosi ogroman značaj za oba tima, ali i za turski fudbal u cjelini.

Galatasaray će biti motivisan da pred svojim vjernim navijačima osigura odbranu titule prvaka. Trenutno su na vrhu tabele sa šest bodova više od Fenerbahçea, što ih stavlja u povoljan položaj pred samo dva preostala kola prvenstva.

S druge strane, Fenerbahçe će želeti da smanji tu razliku i zadrži nadu u osvajanje titule.
Prvi susret ovih rivala ove sezone završen je bez golova, ali se očekuje da će današnji meč biti potpuno drugačije prirode.

Galatasaray pred svojim navijačima ima priliku da odbrani titulu prvaka. Galata je dva kola prije kraja na plus šest u odnosu na Fener.

Osim borbe za titulu, ovo će biti i duel najboljih strelaca lige. Mauro Icardi, koji je prešao u Galatasaray ove sezone, trenutno je vodeći strelac sa 23 postignuta gola.

S druge strane, kapiten Fenerbahçea ima tri gola manje, ali je poznat po svom oštroumnom napadačkom instinktu i mogao bi biti ključan za uspjeh svog tima u ovom važnom duelu.

Utakmicu možete pratiti uživo na Sport Klubu, gdje će biti prenos ovog spektakla turskog fudbala. Očekuje se da će stadion biti ispunjen vatrenim navijačima oba tima, stvarajući atmosferu dostojnu ovakvog derbija.