Stefano Pioli neće biti trener Milana iduće sezone, a spekulacije o njegovom nasljedniku već neko vrijeme kruže. Ime koje se često pominjalo je Paulo Fonseca, a ta su nagađanja dobila na težini nakon što je Fabrizio Romano potvrdio da su u tijeku pregovori.

Prema Romanoovim informacijama, dvije strane su trenutno u pregovorima, a Fonseca je izrazio veliki interes za dolazak u Milan.

Iako nije ostvario zapažene rezultate na europskoj sceni, Fonseca se s devet osvojenih trofeja kao trener različitih klubova kvalificirao kao moguća opcija za slavni klub.

Portugalski stručnjak ima iskustva vođenja talijanskih klubova, s obzirom da je prethodno bio trener u Romi.
Fonseca je stekao reputaciju tijekom svog boravka u Romi po taktičkoj fleksibilnosti i ofenzivnom stilu igre.

Iako nije ostvario značajne uspjehe u Europi, njegova sposobnost vođenja momčadi s različitim formacijama i strategijama privukla je pažnju vodećih klubova.

Za Fonsecu bi preuzimanje Milana bio veliki izazov, ali i prilika da pokaže svoje trenersko umijeće na visokom nivou. S obzirom na tradiciju i ambicije Milana, očekivalo bi se da će klubu trebati trener sposoban za vođenje ekipe do trofeja kako u Italiji, tako i u Europi.

Fonseci bi eventualni dolazak u Milan omogućio da se dokaže kao vrhunski trener i ostavi dubok trag u povijesti ovog velikog kluba.