Posljednje kolo ovosezonskog Premiershipa odigrano je danas, Manchester City je laganom pobjedom protiv West Hama osigurao naslov prvaka.

Manchester City je ugostio West Ham, a Građanima je bila potrebna pobjeda za titulu. Već u drugoj minuti očigledno raspoloženi Foden postigao je vodeći gol za City, a isti igrač pogodio je i u 18. minuti za 2-0. Foden je proglašen i za najboljeg igrača Premeirshipa za ovu sezonu. West Ham je uspio smanjiti na 2-1 pogotkom Kudusa u 42. minuti, ali je Rodri u 59. pogotkom riješio sve dileme.

Chelseaju je trebala pobjeda za plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, a do nje su i došli protiv Bournemoutha. Vodeći gol postigao je Caicedo sa centra igrališta za 1-0. Sterling je početkom drugog poluvremena povećao prednost na 2-0, a konačnih 2-1 postavio Badiashile autogolom u 49. minuti.

Liverpool je ugostio Wolves u posljednjoj utakmici Jurgena Kloppa sa trenerske pozicije ovog kluba. Semedo je kod gostujuće ekipe dobio direktan crveni karton sredinom prvog poluvremena. LIverpool je to iskoristio već u 34. minuti pogotkom Mac Allistera. U 40. minuti Quansah je postigao pogodak za 2-0.

U Ligi prvaka igrat će Manchester City, Arsenal, Liverpool i Aston Villa. Tottenham ide u Evropsku ligu, a Chelsea u Konferencijsku ligu. Ispali su Luton, Burnley i Sheffield United. United još uvijek ima šansu za Evropu obzirom da igraju finale Kupa protiv Manchester Cityja. Također, ako City bude slavio u Kupu, Newcastle će kao sedmi ići u Evropu.

REZULTATI:

Arsenal 2-1 Everton
Brentford 2-4 Newcastle
Brighton 0-2 Manchester United
Burnley 1-2 Nottingham Forest
Chelsea 2-1 Bournemouth
Crystal Palace 5-0 Aston Villa
Liverpool 2-0 Wolves
Luton 2-4 Fulham
Manchester City 3-1 West Ham
Sheffield United 0-3 Tottenham

Standings provided by Sofascore