Manchester City je jučer osvojio svoj deseti naslov prvaka u Premier ligi, te je postigao šesti trijumf u posljednjih sedam sezona.

To je također četvrti uzastopni naslov prvaka za klub s Etihada, što je dosad neviđeno u povijesti engleskog nogometa. Dva hrvatska reprezentativca, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, osvojila su svoje prve ligaške naslove sa Cityjem.

Obojica su stigla prije početka sezone; Gvardiol iz RB Leipziga kao drugi najveći transfer u povijesti kluba (90 milijuna eura, iza Jacka Grealisha koji je koštao 117.5 milijuna eura prema Transfermarktu), dok je Kovačić došao iz Chelseaja za 29.10 milijuna eura.

U jučerašnjoj pobjedi 3:1 protiv West Hama, Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu, dok je Kovačić ušao u sudačkoj nadoknadi.

Iako nije imao puno vremena za igru, Kovačić nije dobio ocjenu za ovu utakmicu. S druge strane, Gvardiol je ponovno oduševio engleske medije i navijače na Twitteru.

Posebno se ističe njegov doprinos kod drugog gola Cityja, kada je svojom vještinom zaobišao dvojicu protivničkih igrača, kreirajući priliku za gol. Manchester Evening News je opisao taj potez kao briljantan, ističući njegovu izvrsnu formu.

Ocijenili su ga s 8. Portal Goal mu je dao malo nižu ocjenu, ali su istaknuli njegovu izvrsnost u prijenosu lopte. Slično su komentirali i profili na društvenoj mreži X, hvaleći Gvardiolovu izvanrednu sezonu i njegovu kvalitetu.