Početkom lipnja prošle godine, Karim Benzema, koji je tada bio aktualni osvajač Zlatne lopte, donio je odluku da napusti Real Madrid i pređe u Saudijsku Arabiju.

Fabrizio Romano je tada otkrio da je potpisao ugovor do lipnja 2025. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Prema Romanoovim tvrdnjama, Benzema će primati plaću od oko 200 milijuna eura godišnje, uključujući različite komercijalne pogodnosti. Nakon godinu dana, Benzema se odlučio vratiti u Europu.

Prema španjolskim medijima, Benzema je izrazio razočaranje krugu bliskih ljudi. Navodno osjeća nedostatak nogometa na višoj razini te mu smetaju niska razina profesionalizma i kritike navijača. Razina frustracije je takva da želi napustiti Al Ittihad i nogomet u Saudijskoj Arabiji.

Ranije se spominjala mogućnost povratka u Lyon, klub u kojem je započeo svoju karijeru.
Prebaciti se u rezervnu momčad može biti opcija, ali napustiti ligu neće biti jednostavno.

Prema ugovoru, može promijeniti klub, ali nije u mogućnosti jednostavno izaći iz lige. Saudijski investicijski fond, koji je odgovoran za financiranje dolaska skupocjenih igrača, neće dopustiti takav potez jer bi to narušilo ugled lige.

Eventualni odlazak bi značio odricanje od bogatstva, budući da bi prekršio ugovor, a možda bi bio moguć samo ako bi druga svjetska nogometna zvijezda popunila prazninu koju bi njegov odlazak izazvao. Benzema je odigrao 29 utakmica za Al Ittihad, postigao je 13 golova i imao osam asistencija.