Tijekom mnogo godina su bili najistaknutiji tandem u nogometnom svijetu, osvajajući Europu svojom igrom. No, sada je došao trenutak oproštaja jednog od drugoga.

Luka Modrić je poslao dirljivu poruku Toniju Kroosu nakon što je Nijemac objavio svoju odluku o završetku karijere.

Kroos (34) je šokirao svijet nogometa jučer objavivši da će završiti karijeru na kraju sezone. Mnogima se činilo da bi mogao nastaviti igrati još nekoliko godina, ali je Nijemac odlučio reći zbogom najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nakon što odigra Evropsko prvenstvo.

Godinama su Modrić i Kroos briljirali zajedno u veznom redu Real Madrida, a sada je upravo Hrvat poslao emotivnu poruku na društvenim mrežama nakon saznanja da se Kroos oprašta.

“Dragi Toni, teško mi je napisati ovo. Svijet nogometa je tužan jer odlazi historijski veliki nogometaš. Priznajem da sam i ja tužan jer si legenda ovog sporta i legenda Real Madrida. Zaista sam uživao igrati uz tebe. Uistinu je bila čast s tobom dijeliti vezni red Real Madrida. Imaš kvalitete koje te čine jedinstvenim i posebnim nogometašem. Više nikada neće biti Tonija Kroosa. Nezaboravne evropske noći, titule, magija Bernabeua… Nikada nećemo zaboraviti ovu zlatnu eru u klubu našeg života, ali ti je ostala još jedna stvar. Zajedno idemo po 15. (titul u Ligi prvaka op.a.). Nedostajat ćeš mi, prijatelju”, napisao je Modrić na Instagramu.

Prije nego što je prešao u Real Madrid, Kroos je nastupao za Bayern i Bayer, gdje je skupio impresivnih 31 trofej s klubovima.

Ukupno je odigrao 751 klupsku utakmicu, postigavši 73 gola i ostvarivši 165 asistencija. Tijekom svoje karijere osvojio je sve što se može osvojiti na klupskoj razini – uključujući titule prvaka, Kupove i Superkupove Njemačke, kao i iste trofeje u Španjolskoj. Dodatno, može se pohvaliti s pet naslova Lige prvaka, UEFA Superkupovima i Svjetskim klupskim prvenstvima.

Za Njemačku reprezentaciju odigrao je 108 utakmica, postigavši 17 golova i ostvarivši 21 asistenciju. Dio je pobjedničke momčadi na Svjetskom prvenstvu 2014. te je osvojio treće mjesto 2010. godine.

Foto: Luka Modrić/ Instagram