Sve su veće šanse da će Kevin De Bruyne napustiti Manchester City. Iako njegov ugovor s klubom traje do ljeta 2025. godine, moguće je da će doći do ranijeg rastanka.

Prvotno se spekuliralo da će sjajni Belgijac karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, budući da se nedavno pojavila lista novih nogometaša koji bi trebali preći u tamošnje klubove. Međutim, prema američkim medijima, De Bruyne sebe vidi u MLS-u.

Navodno je jedan od najboljih veznjaka današnjice dao zeleno svjetlo svojim predstavnicima za pregovore s klubom iz MLS-a, San Diego FC-om. Već se neko vrijeme nagađa o njegovom odlasku iz Manchester Cityja, a čini se da je nadolazeće ljeto pravi trenutak za to.

De Bruyne će uskoro napuniti 33 godine i vjerovatno želi okušati se u potpuno novoj ligi. San Diego FC je službeno osnovan 18. maja 2023. godine i pridružit će se MLS-u u sezoni 2025. godine. Iako još uvijek nije poznato ko će biti trener, vlasnici očigledno rade na tome da u prvoj sezoni imaju veliki evropski superstar, što De Bruyne svakako jeste.