Nogometaši Željezničara i Borca u nedjelju će odigrati posljednje kolo Wwin lige BiH, a najvatreniji navijači Plavih, Manijaci, večeras su objavili šestominutni snimak nereda iz 2022. godine.

U maju 2022., pred završnu utakmicu 33. kola tadašnje Premijer lige BiH, došlo je do masovnih navijačkih nereda na Kupresu između navijača Borca (Lešinara) i Željezničara (Manijaka).

Tom prilikom, uništen je autobus navijača iz Banje Luke, pet osoba je lakše povrijeđeno, a jedna teže. Policija je tada potvrdila da su Manijaci planski presreli autobus s navijačima iz Banje Luke na Kupresu, a sada je moguće vidjeti kako je sve izgledalo na snimku kojeg su večeras, dvije godine kasnije, objavili Željini navijači.

Incident iz 2022. godine nastavak je sukoba između Manijaka i Lešinara, koji su imali žestok obračun u Oborcima 2014. godine.

Nakon sukoba na Kupresu, Manijaci više nisu prisustvovali utakmicama ovih klubova u Banjoj Luci zbog nesposobnosti tamošnje policije da osiguraju sigurnost gostujućim navijačima na Gradskom stadionu. S druge strane, Lešinari su se pojavljivali na stadionu Grbavica, a očekuje se da će biti prisutni i na utakmici u nedjelju koja počinje u 17:00 sati.