Mindaugas Nikoličius od danas prestaje obnašati dužnost sportskog direktora te napušta Hajduk nakon tri i pol godine koliko je proveo na ovoj funkciji, objavio je Hajduk na službenoj stranici. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Podsjetimo, Nikoličius je još 11. travnja podnio ostavku, međutim zbog interesa Kluba, odnosno zbog potrebe okončanja ranije započetih procesa, odlučio je u dogovoru s Upravom ostati na raspolaganju Hajduku.

Na Poljud je stigao 4. siječnja 2021. godine iz Gorice koju je uveo u prvoligaško društvo te odradio jako dobar posao u slaganju igračkog kadra.

Prihvatio je poziv Hajduka koji je u tom trenutku igrao jako lošu sezonu, prva momčad držala je peto mjesto prvenstvene tablice, s velikim bodovnim zaostatkom za četvrtim mjestom i jako malim šansama da izbori kvalifikacije za europska natjecanja. Ipak, izborom novog trenera i dovođenjem nekoliko bitnih pojačanja, Bijeli su te sezone uhvatili zaostatak za četvrtoplasiranom momčadi.

Već u sljedećoj sezoni Hajduk osvaja prvi trofej nakon dugih devet godina pobijedivši Rijeku na Poljudu u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Isti uspjeh Bijeli su ponovili i u narednoj sezoni slavljem protiv Šibenika na Rujevici, što je prvi puta nakon 46 godina da je Hajduk osvojio dva uzastopna kupa.