FK Željezničar je završio izuzetno dinamičnu sezonu, koja je bila ispunjena izazovima i neizvjesnostima. Tek kroz finiš sezone, pod vođstvom Dine Đurbuzovića, Plavi su osigurali ostanak, završivši čak i u gornjem dijelu tabele.

Sada je vrijeme ljetne reorganizacije tima, a čini se da je jedan igrač završio svoj period na Grbavici, barem za sada. Nedim Mekić se oprašta od Željezničara putem društvenih mreža, iako još nema službene potvrde, gotovo je izvjesno da će Mekić naredne sezone nastaviti svoju karijeru u drugom klubu.

Postoje naznake da Mekić razmišlja o inozemnim angažmanima, već su vođeni neki pregovori, te će u narednim danima ili tjednima biti sve jasnije.

Mekić je pristigao u Željezničar iz bijeljinskog Radnika u ljeto 2021. godine, a ove sezone je odigrao 33 utakmice u svim natjecanjima za Plave, postigavši šest golova i pruživši tri asistencije.

Situacija oko Edina Cocalića je još uvijek nejasna; njegov ugovor ističe ovog ljeta, ali za sada nema naznaka o mogućem produženju.

Iskusni stoper se vratio na Grbavicu zimu 2022. godine, ali još nije dogovoren novi ugovor.

Završetkom sezone očekuje se da će uslijediti pregovori o Cocalićevom statusu, a hoće li nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine nastaviti svoju karijeru u Plavom dresu ostaje za vidjeti.

Ugovori istječu i nekolici drugih igrača Plavih, uključujući i Semira Štilića, pa će rukovodstvo Željezničara imati puno posla u pregovorima i planiranju budućnosti tima.