Sukob između PSG-a i Reala, tačnije između Nassera Al-Khelaifija i Florentina Pereza, oko Kyliana Mbappea, koji je trajao više od dvije godine, činio se riješenim nakon što je igrač postigao dogovor s Realom da će doći u Madrid kao slobodan igrač za mjesec dana. Međutim, prema informacijama iz L'Equipea, situacija nije ni blizu riješena.

Prema pariškom listu, nastao je spor vrijedan ogromnih 80 miliona eura.

PSG je dužan spomenutu sumu svojoj zvijezdi kao oproštajnu naknadu. Klub odbija isplatiti mu plaću za travanj i bonus za lojalnost od 80 miliona eura, koji mu je trebao biti isplaćen još u februaru.

Taj bonus je dogovoren i potpisan između igrača i kluba prilikom potpisivanja ugovora te se trebao isplaćivati periodično tijekom trajanja ugovora kao znak zahvalnosti što je ostao u klubu.

PSG je uložio stotine miliona eura u Mbappea, a sada ga gubi bez naknade. Stoga traži od Reala barem neku vrstu zadovoljštine.

Kada je predsjednik PSG-a saznao od Mbappea (25) da ovaj planira preći u Real na kraju sezone kao slobodan igrač, bio je bijesan. Al-Khelaifi već mjesecima ne može obuzdati bijes zbog toga što igrač, za kojeg je PSG platio odštetu od 180 miliona eura još dok je bio tinejdžer, i za kojeg je tijekom godina dao još više novca na ime plaća i premija, napušta klub bez ikakve naknade.

Posebno ga pogađa činjenica da igraču koji je očito želio napustiti PSG mora isplatiti bonus “za lojalnost”.

L'Equipe piše da PSG čvrsto odbija isplatiti Mbappeu ono što mu duguje. Navodi se da je situacija dosegla točku da je Mbappe, iako još mjesec dana igrač PSG-a, angažirao advokate kako bi riješio spor protiv svog kluba.

Francuski izvor piše da Al-Khelaifi već od februara inzistira da Real plati Mbappeu tih 80 miliona eura, ili barem da klub dobije neku vrstu nadoknade za igrača na kojeg je potrošio ogromnu svotu novca, a sada ga gubi bez ikakvog povrata. Međutim, “Florentino Perez kategorički odbija platiti bilo što za igrača čiji ugovor ističe 30. juna. Al-Khelaifi je zbog toga ljut i samo je produbio prijezir prema Perezu”, piše L'Equipe.